Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Kinderdiabetesteam

Gepubliceerd op: 10 februari 2022

Het kinderdiabetesteam begeleidt kinderen en tieners met diabetes mellitus (suikerziekte), maar ook hun ouders of verzorgers, zodat zij een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden. Het team leert uw kind om goed met de diabetes om te gaan en de ziekte in te passen in het leven. Ze leren bijvoorbeeld zelf de bloedglucosewaarde te bepalen, insuline toedienen en omgaan met eten en bewegen.

Locatie diabetespoli voor kinderen

De kinder-diabetespolikliniek en het diabetesteam zijn onderdeel van de Kindergeneeskunde. U kunt zich melden op de polikliniek Kindergeneeskunde. Deze bevindt zich op de begane grond, u volgt routenummer 114.

Zorgverleners kinderdiabetesteam

De kinderartsen:

De kinderartsen van het diabetesteam zijn: dhr. M.W.M. Eling en mevr. M. Wijers- van Amelsfort.
De kinderarts heeft de leiding over de behandeling van uw kind. Deze kijkt naar de diabetes-instelling en doet een lichamelijk onderzoek. De kinderarts bespreekt de uitslagen van de onderzoeken met u en uw kind.

De (kinder)diabetesverpleegkundige

In het Slingeland Ziekenhuis werken meerdere (kinder)diabetesverpleegkundigen. Deze verpleegkundige is er voor alle vragen die u of uw kind heeft over diabetes. Zij kan alle praktische vragen beantwoorden en geeft instructies en tips.

De diëtist

De diëtiste kan u en uw kind veel leren over voeding. Dit is voor een kind met diabetes erg belangrijk want de hoeveelheid koolhydraten in de voeding bepaalt ook de hoeveelheid insuline.

De kinderpsycholoog

Het is soms heel lastig voor een kind om te accepteren dat het suikerziekte heeft. De kinderpsycholoog helpt uw kind én het gezin om te gaan met alle gevoelens en problemen die ontstaan door de ziekte en de behandeling.


Bijeenkomsten voor kinderen, ouders en docenten

Het kinderdiabetesteam vindt het belangrijk dat er onderling contact is tussen kinderen met diabetes. Vaak kunnen de onderlinge contacten een positieve bijdrage hebben. Twee keer per jaar organiseert het team een bijeenkomst voor tieners.Tijdens deze middag worden diverse onderwerpen besproken die de tieners met diabetes bezig houden. Daarnaast is er jaarlijks een contactavond voor ouders en verzorgers van kinderen met diabetes. Tevens worden er activiteiten georganiseerd voor kinderen, een lid van het kinderdiabetesteam zal uw kind en u hiervoor uitnodigen.  Ook zijn er voorlichtingsbijeenkomsten voor docenten.

 

Laatst bijgewerkt op: 16 mei 2023

Veerle met kinderarts Pijning
De beste kinderhartzorg dichtbij huis