Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Veel gestelde vragen

kindergeneeskunde

Gepubliceerd op: 11 februari 2022
Kan ik het medisch dossier van mijn kind inzien?
expand_more

Ja, ouders kunnen het dossier van hun kind inzien via Mijn Slingeland. 

Informatie die na 29 september 2016 is ingevoerd is beschikbaar in Mijn Slingeland.
Mijn Slingeland is beschikbaar als er een een persoonlijke DigiD voor het kind is. Ouders (pleegouder/voogd) die het wettelijk gezag uitoefenen over hun kind dat jonger dan 16 jaar is, mogen gebruik maken van Mijn Slingeland. Dit doen ze door in te loggen met de DigiD van het kind, waarbij het volgende geldt:

  • Voor ouders van een kind onder de 12 jaar geldt dat zij met de DigiD van het kind in kunnen loggen op Mijn Slingeland.
  • Voor een kind tussen de 12 en 16 jaar en de ouders geldt dat er met wederzijdse goedkeuring kan worden ingelogd op Mijn Slingeland. Het kind kijkt en beslist mee.
  • Is het kind ouder dan 16 dan logt het kind zelf in met DigiD.

Als (pleeg)ouders/voogd met het wettelijk gezag een DigiD aanvragen voor hun kind geldt dat zij verantwoordelijk zijn voor het juiste beheer van de DigiD van het kind.

Liever opvragen?
Als u het dossier van uw kind liever wil opvragen, dan moet u het Privacy formulier invullen. Hiervoor gelden de regels t.a.v het opvragen van (delen van) het dossier met het privacy formulier

Mag mijn kind zelf beslissen over een medische behandeling?
expand_more

Of kinderen zelf mogen beslissen of zij een medische behandeling willen of een onderzoek willen ondergaan, hangt af van hun leeftijd. 

  • Jonger dan 12 jaar: de ouders/verzorgers beslissen. 
  • Kind tussen 12 en 16 jaar: het kind beslist samen met de ouders. Als het kind de situatie volgens de arts goed kan overzien weegt de mening van het kind zwaarder. 
  • Kind ouder dan 16 jaar: het kind mag zelf beslissen. 

Meer uitleg vindt u op de pagina Toestemming kinderen voor medische behandeling.

Mijn kind heeft een besmettelijke ziekte. Kunnen we toch naar de afspraak in het ziekenhuis komen?
expand_more

Als uw kind op het tijdstip van de afspraak een besmettelijke ziekte heeft, verzoeken wij u dit altijd even te melden via telefoonnummer (0314) 32 95 92. Zo kunnen we zorgen dat de nodige maatregelen worden getroffen voor de opvang van uw kind bij binnenkomst.

 

Kan ik online via Mijn Slingeland een afspraak maken voor mijn kind?
expand_more

Online een afspraak maken (via Mijn Slingeland) is niet mogelijk. Dit kan alleen telefonisch of aan de balie van de polikliniek.

Is de kinderarts altijd de hoofbehandelaar van mijn kind?
expand_more

Uw kind kan door meerder speciaisten worden behandeld, maar slechts één van hen is de hoofdbehandelaar. 

Afhankelijk van het probleem waarvoor een kind is opgenomen op de kinderafdeling is een kinderarts de hoofdbehandelaar (bijvoorbeeld bij een longontsteking) of een andere arts. Dat kan een chirurg zijn (bijvoorbeeld bij een gebroken been), maar bijvoorbeeld ook een KNO-arts of een oogarts.
Voor kinderen jonger dan 6jaar is de kinderarts altijd medebehandelaar indien hij of zij geen hoofdbehandelaar is. 

Meer informatie hierover vindt u op de pagina Hoofbehandelaar en medebehandelaar.

Heeft het ziekenhuis materiaal voor de spreekbeurt van mijn kind?
expand_more

Kinderen die graag een spreekbeurt willen houden over het ziekenhuis, kunnen bij de medisch pedagogisch zorgverleners een koffertje lenen met  ziekenhuisspullen er in. Het koffertje wordt maximaal 3 weken uitgeleend. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de kinderafdeling op werkdagen tussen 9.00 en en 15.30 uur. Tel. ( 0314) 32 92 96.

Laatst bijgewerkt op: 04 maart 2022

Veerle met kinderarts Pijning
De beste kinderhartzorg dichtbij huis