Kenniscentrum › Kenniscentrum Kindergeneeskunde
Patiëntenfolders

Kenniscentrum Kindergeneeskunde


Kinderen vormen een bijzondere groep patiënten, die bij onderzoek, behandeling en verpleging een eigen benadering en werkwijze vragen. Het specialisme Kindergeneeskunde houdt zich bezig met het vaststellen en behandelen van ziekten en aandoeningen bij kinderen van alle leeftijden. Dit begint bij de opvang van te vroeg geboren baby's en eindigt bij jongvolwassenen in de leeftijd van 16 tot 18 jaar.

Om onze patiënten, de kinderen, goed voor te bereiden en hun ouders/verzorgers te informeren over aandoeningen, onderzoeken en behandelingen is deze website ontwikkeld. De informatie op het kenniscentrum wordt regelmatig bijgewerkt en aangevuld. De aandoeningen en behandeligen zijn eenvoudig beschreven en proberen u een houvast te geven in de enorme hoeveelheid informatie die het internet biedt.

Blog

Voor het blog schrijven zorgverleners bijvoorbeeld over hun ervaringen, nieuwe ontwikkelingen, opvallende nieuwtjes. Zo blijft u op de hoogte van wat er speelt. U ben van harte uitgenodigd een reactie achter te laten bij de blogberichten.

Forum

Het forum is een platform waar patiënten elkaar kunnen vinden. Patiënten kunnen hier hun ervaringen delen met elkaar, reageren en vragen stellen. Het geeft de zorgverleners de mogelijkheid om naar u te luisteren en te leren. Daarnaast steunt het patiënten en hun naasten om verhalen van anderen te lezen en met lotgenoten in contact te komen.

Deel deze pagina: