Overslaan en naar de inhoud gaan
search
Kenniscentrum Kindergeneeskunde

Kenniscentrum Kindergeneeskunde

drs. M. Eling

drs. M. Eling

Functie: Kinderarts

BIG-nummer: 79048565601

Telefoonnummer: 0314 32 95 92

Afdeling: Kindergeneeskunde

Aandachtsgebieden:

  • diabetes mellitus
  • pijn bij kinderen
  • sociale pediatrie, m.n. medicamenteuze behandeling van ADHD
  • obstipatie en urine-incontinentie
  • kwaliteit en veiligheid in de kindergeneeskunde
  • het electronisch patiëntendossier

Opleidingen

  • Opleiding Geneeskunde: Universitair Medisch Centrum Nijmegen
    Artsexamen: 1998
  • Opleiding tot specialist: Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam

 

Werkzaam in het Slingeland Ziekenhuis sinds juli 2005. 

 

Even voorstellen

Ik heb destijds gekozen voor kindergeneeskunde omdat ik het een uitermate boeiend en gevarieerd vak vind. Je hebt te maken met kinderen en hun ouders van alle leeftijden en met een grote variatie aan problemen en klachten. Alle kinderartsen in onze vakgroep zijn algemeen kinderarts. Wel is het zo dat wij inmiddels ook als algemeen kinderarts allen een zogenaamd aandachtsgebied hebben, zodat kinderen met bepaalde problemen ook gezien en behandeld kunnen worden door een kinderarts die daar meer ervaring mee heeft. Mijn aandachtsgebieden zijn voornamelijk diabetes mellitus (suikerziekte), obstipatie- en incontinentieklachten bij kinderen en de sociale pediatrie. Daarnaast ben ik binnen de vakgroep degene die zich bezig houdt met kwaliteit en veiligheid en (in het verlengde daarvan) de meting en behandeling van pijn bij kinderen.
Het mooie van werken in het Slingeland ziekenhuis is de regio met de mensen die er wonen, maar ook de schaal van het ziekenhuis en daardoor de korte lijnen naar elkaar. De bereidwilligheid om iets te regelen is groot, wat maakt dat het prettig (samen-)werken is.

Wat de regering voor de gezondheidszorg in petto heeft kan niemand goed voorspellen. Onze wens is echter wel om een zo breed mogelijk pakket van kindergeneeskundige zorg op een zo hoog mogelijk niveau aan de regio aan te kunnen blijven bieden. Wat we mogen blijven doen zullen we ook doen. Dat wat gecentraliseerd gaat worden, daar zullen we ons inzetten om de zorg dicht bij huis zo goed mogelijk te regelen. Dichtbij wat dichtbij kan en verder weg wat verder moet.

Veerle met kinderarts Pijning
De beste kinderhartzorg dichtbij huis