Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Kinderverpleegkundigen

Gepubliceerd op: 10 februari 2022

De Kinderafdeling bestaat uit drie units: de Kinderafdeling, de afdeling Neonatologie en de Kinderdagverpleging. Hier werken verpleegkundigen met de specialisatie kindergeneeskunde-aantekening en/of neonatologie-aantekening. Ook heeft een aantal van hen één of meerdere aanvullende opleidingen gevolgd, bijvoorbeeld voor diabetes, astma, oncologie of borstvoeding.

Het team spant zich in om het verblijf van uw kind op de Kinderafdeling zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Diensten

Op de Kinderdagverpleging verblijven alleen overdag op doordeweekse dagen patiënten. Per dag zijn hier twee kinderverpleegkundigen werkzaam.
Op de Kinderafdeling en de afdeling Neonatologie zijn overdag vijf verpleegkundigen werkzaam, 's avonds vier verpleegkundigen en 's nachts drie verpleegkundigen. Zij worden, afhankelijk van de patiëntenbezetting, verdeeld over de Kinderafdeling en de afdeling Neonatologie.

Ouder en kind centraal

Ouder en kind staan altijd centraal op de Kinderafdeling. Ouders worden gezien als partner rondom de zorg voor hun kind. Op de Kinderafdeling wordt gewerkt volgens het systeem van patiëntentoewijzing. Ouders kunnen met vragen terecht bij de verpleegkundige die voor hun kind zorgt. De informatie wordt verstrekt aan ouders en kind, uiteraard afhankelijk van de leeftijd en het ontwikkelingsniveau van het kind.

Samenwerking

Er is een nauwe samenwerking tussen de kinderverpleegkundigen, (kinder)artsen en overige disciplines, bijvoorbeeld fysiotherapie, logopedie en psychologie. Met als doel een optimale zorg te bieden aan de kinderen die op de Kinderafdeling verblijven.

 

Laatst bijgewerkt op: 11 februari 2022

Veerle met kinderarts Pijning
De beste kinderhartzorg dichtbij huis