KenniscentrumAfdelingsinformatie › Kinderafdeling (B0) › Kinderafdeling B0

Kinderafdeling B0

Folder: uw kind in het ziekenhuisOp de afdeling B0 liggen kinderen van 0 t/m 17 jaar. De afdeling bestaat uit de kinderafdeling, de afdeling Neonatologie (pasgeborenen) en de kinderdagverpleging.

Telefoonnummer:

(0314) 32 92 96
Wij vragen u om, indien mogelijk, niet te bellen tussen 07.30 - 08.00 uur, 15.30 - 16.00 uur en tussen 22.45 - 23.30 uur i.v.m. overdracht van dienst.
Route: Verpleegafdeling B0, begane grond

Bezoektijden

Alle dagen van de week 
09.00 – 21.00 uur
Uiteraard mogen de ouders doorlopend aanwezig zijn bij hun kind.

Medewerkers

Op de afdeling werken een teammanager, kinderverpleegkundigen, neonatologieverpleegkundigen, medisch pedagogisch zorgverleners, medewerkers gastenservice, secretaresse en kinderartsen.
De medisch pedagogisch zorgverleners zijn speciaal opgeleid om kinderen te helpen de ziekenhuiservaringen te verwerken. Zij bereiden de kinderen voor op onderzoek, behandeling en operatie en zorgen, samen met de verpleegkundige, voor de begeleiding daarbij. Overdag mogen kinderen die dat kunnen naar de huiskamer op de afdeling.

Ouders bij kind

Tijdens het verblijf van een kind op de afdeling kunnen de ouders/verzorgers zoveel mogelijk bij hun kind blijven. In het Slingeland Ziekenhuis is het mogelijk dat een van de ouders dag en nacht bij het kind blijft. De ouder slaapt dan op een stretcher/slaapbank naast het bed van het kind.
Ook beschikt de afdeling over een gezellige huiskamer.

Bezoek

Voor de meeste kinderen is het prettiger als zij niet meer dan twee personen tegelijk op bezoek hebben. Voor broertjes, zusjes, opa's en oma's is er extra bezoektijd van 11.00 tot 11.30 uur. Ander bezoek is welkom tussen 15.00 en 16.00 en tussen 19.00 en 19.30 uur. Bij de kinderen die op de box (infectiekamer) liggen, mogen alleen de ouders, de broertjes/zusjes en opa's/oma's op bezoek komen.
Deel deze pagina: