Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Polikliniek voor kinderen met diabetes

Gepubliceerd op: 08 februari 2022

Informatie en afspraak maken

Voor een eerste afspraak is een verwijzing van de huisarts nodig. Een afspraak kan gemaakt worden via de polikliniek Kindergeneeskunde. Telefoon: (0314) 32 95 95.
Het secretariaat is bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur, ook voor vragen.

Bereikbaarheid avond, nacht en weekend

Er is ook in de avonduren en in het weekend een zorgverlener bereikbaar in het ziekenhuis voor kinderen met diabetes. Voor dringende vragen of problemen gedurende de avond, nacht of in het weekend kunt u bellen met telefoonnummer: (0314) 32 92 96.

Locatie diabetespoli voor kinderen

U kunt zich melden op de polikliniek Kindergeneeskunde voor de afspraak. Deze bevindt zich op de begane grond, u volgt routenummer 114.

Kinderdiabetesteam

Het kinderdiabetesteam begeleidt kinderen en tieners met diabetes, maar ook hun ouders of verzorgers, zodat zij een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden.

Behandeling van diabetes

Als de ziekte diabetes mellitus net is ontdekt bij uw kind dan is er nog heel veel te leren. De behandeling van kinderen met diabetes bestaat dan vooral uit voorlichting en instructie. Regelmatig zijn er controlebezoeken aan de kinderarts, de diabetesverpleegkundige, de diëtist en/of de kinderpsycholoog.

Tijdens het combinatiespreekuur ziet het kind tijdens één bezoek aan het ziekenhuis in korte tijd alle zorgverleners. Door voorlichting, educatie en instructie is het de bedoeling dat het kind getraind wordt om zelfstandig de diabetes te kunnen managen. Dat wil zeggen dat het kind zelfstandig met de diabetes om kan gaan, kan reageren op bijzonderheden en aanpassingen zelfstandig kan doorvoeren. Het ultieme doel is dat het diabetesteam van de patiënt een eigen diabetesdokter maakt. Tussen de controleafspraken is er laagdrempelig contact mogelijk via de mail.

Interessante websites en patiëntenverenigingen:

 

Laatst bijgewerkt op: 08 februari 2022

Veerle met kinderarts Pijning
De beste kinderhartzorg dichtbij huis