Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Astmapoli

voor kinderen

Gepubliceerd op: 14 februari 2022

Kinderen van 6 jaar en ouder met astma worden gezien op de Astmapoli. Op de Astmapoli kijken de kinderlongverpleegkundige en de kinderarts samen naar uw kind.

Zo nodig zal direct voor het bezoek aan de Astmapoli een longfunctieonderzoek worden gedaan. Voordeel is dat u zo in één bezoek klaar bent. Daarnaast hopen we op deze manier de zorg voor kinderen met astma te verbeteren. Aan de Astmapoli zijn twee kinderlongverpleegkundigen en 3 kinderartsen verbonden. 

Luchtbrug

Luchtbrug is een online tool waarmee we een deel van de poliklinische controles te vervangen door online zorg. Afhankelijk van hoe goed de astma onder controle is, hoeft het kind minder vaak naar de polikliniek komen. Via Luchtbrug ontvangt een kind (of de ouders) regelmatig een korte online vragenlijst waarmee we volgen hoe het met het kind en de astma gaat, dit wordt ook wel online monitoring genoemd.
Via Luchtbrug kun je op een makkelijke manier contact zoeken met kinderlongverpleegkundige en het individuele zorgplan inzien. Daar staat alle informatie over medicatie, doelen en een actieplan in geval van klachten.

Meer informatie: https://www.luchtbrug.nl

 

Bereikbaarheid kinderlongverpleegkundige

De kinderlongverpleegkundigen zijn bereikbaar op dinsdagmiddag in de even weken en op donderdagmiddag in de oneven weken op telefoonnummer (0314) 32 95 92 (via polikliniek Kindergeneeskunde).

Laatst bijgewerkt op: 14 februari 2022

stockfoto ©shutterstock
Zorg voor kind met hartafwijking dichtbij huis