Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Opleiden in kindergeneeskunde

Gepubliceerd op: 11 februari 2022

De vakgroep Kindergeneeskunde in het Slingeland Ziekenhuis draagt bij aan de opleiding van co-assistenten en verzorgt verschillende (na)scholingen voor andere beroepsgroepen.

Co-assistenten

Co-assistenten zijn studenten Geneeskunde die in opleiding zijn tot arts. In het Slingeland Ziekenhuis werken co-assistenten op onder meer de polikliniek Kindergeneeskunde en de verpleegafdeling Kindergeneeskunde. Zij werken altijd onder begeleiding en verantwoordelijkheid van de kinderarts. Ze lopen mee met de kinderarts of ze zien zelfstandig kinderen, waarbij wordt nabesproken met de kinderarts. De meeste co-assistenten werken maximaal vier weken op de verpleegafdeling en polikliniek (junior co-assistenten).
Er zijn ook senior co-assistenten. Zij zijn ook in opleiding tot arts en hebben ervoor gekozen om zich gedurende een langere periode (meestal drie maanden) te verdiepen in de kindergeneeskunde in het Slingeland Ziekenhuis.
Wilt u een afspraak met de kinderarts zonder de aanwezigheid van een co-assistent? Dan kunt u dit altijd aangeven. Uw verzoek zal dan worden gerespecteerd.

Zie ook: Coassistenten in het Slingeland

Scholing en nascholing

Het kindergeneeskundig team van het Slingeland ziekenhuis verzorgt verschillende scholingen en nascholingen. Bijvoorbeeld voor (kinder)verpleegkundigen, verloskundigen en huisartsen.

 

Laatst bijgewerkt op: 08 december 2022

Veerle met kinderarts Pijning
De beste kinderhartzorg dichtbij huis