Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Kinderafdeling krijgt Graafschapkamer

Gepubliceerd op: 04 juli 2022

Met een klein beetje fantasie waan je je in een echt voetbalstadion. Van één van de kamers van de Kinderafdeling is de lange muur tegenover de bedden helemaal beplakt met een foto van De Vijverberg, het stadion van De Graafschap. De vloer heeft het motief van een grasmat.

Het is alsof je zelf in het stadion zit, misschien wel aan de rand van het veld. Je ziet een groot stuk van het veld voor je, de voetballers volop in hun spel, de tribune tegenover je. “En als ‘s avonds de lampjes achter de bedden branden, lijkt het net alsof je naar avondwedstrijd kijkt”, zegt Veronie Gebbinck, Teammanager Vrouw & Kind.
De Kinderafdeling van het Slingeland Ziekenhuis heeft al een lange relatie met Betaald Voetbalorganisatie De Graafschap. “Jarenlang kwamen de spelers één keer per jaar naar het ziekenhuis om chronisch zieke kinderen te ontmoeten, met ze op de foto te gaan en leuke dingen met ze te doen. Door corona is dat tijdelijk stil komen te liggen.”

De Graafschap Verbindt

De Graafschap heeft altijd een sterke, maatschappelijke
binding met de regio gevoeld. Daarom is in 2020 ‘De Graafschap Verbindt’ opgericht, een stichting die maatschappelijke projecten initieert in de regio, om nog meer verbinding tussen de club en de samenleving te maken.
“Onze missie is ‘Geen Achterhoeker aan de zijlijn’”, zegt Odette Dhondt van De Graafschap Verbindt. “We vinden het dan ook fantastisch om met chronisch zieke kinderen positieve herinneringen te creëren in het ziekenhuis. Zo hebben ze echte stoeltjes gekregen, met originele wedstrijdshirts en een aankleding om de kamer nog meer een De Graafschap-uitstraling te geven.”

Opening Graafschapkamer

“Het plan is dat we samen met De Graafschap twee keer per jaar een happening hebben voor chronisch zieke kinderen”, vertelt Veronie Gebbinck. “Eén keer in het ziekenhuis, één keer bij De Graafschap. We weten dat we veel kinderen daar een enorm plezier mee doen.” 
En dan is er sinds kort ook de speciale Graafschapkamer op de Kinderafdeling. “Het is één van de kamers waar de opgenomen kinderen verblijven”, vertelt Veronie Gebbinck. “We weten dat zieke kinderen baat hebben bij een kamer waar ze zich prettig voelen en dat dit genezing kan bevorderen.”
De kamer is gefinancierd door De Graafschap, de Stichting Vrienden van het Slingeland Ziekenhuis en FastFloor, die de speciale vloer legde: een vinylvloer met een grasmotief en natuurlijk met het Graafschap-logo erin.
De opening van de speciale Graafschapkamer vond plaats op 31 mei jongstleden en werd verricht door de twaalfjarige Lars, die chronisch ziek is en regelmatig voor controle naar het ziekenhuis komt.

Laatst bijgewerkt op: 04 juli 2022

stockfoto ©shutterstock
Zorg voor kind met hartafwijking dichtbij huis