Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Diëtist kinderafdeling

Gepubliceerd op: 11 februari 2022

Een diëtist is een deskundige op het gebied van gezonde voeding en diëten. De diëtisten van het Slingeland Ziekenhuis kunnen helpen de juiste voeding te kiezen, geven adviezen en beantwoorden vragen over voeding. 
Ook op de kinderafdeling (B0) en polikliniek is een diëtist werkzaam. Zij begeleidt kinderen die een dieetadvies nodig hebben op verwijzing van de kinderarts of een andere specialist. Soms kan een kind door ziekte minder goed eten.

Bij verschillende ziekten en aandoeningen is het belangrijk wat een kind eet. Zo mogen sommige kinderen bepaalde voedingsstoffen niet hebben. Terwijl anderen juist meer van een bepaalde voedingsstof binnen moeten krijgen. De diëtist maakt voor hen een persoonlijk dieet en helpt bij het vinden van een goede balans.
De diëtist komt op advies van de kinderarts bij een kind langs op de verpleegafdeling of polikliniek. Zij geeft dan uitleg aan het kind en de ouders over wat het kind wel en niet mag of kan eten, in welke hoeveelheid en beantwoord ook de vraag waarom dat nodig is.

Meer informatie: Dietetiek

Laatst bijgewerkt op: 11 februari 2022

stockfoto ©shutterstock
Zorg voor kind met hartafwijking dichtbij huis