KenniscentrumWie is wie › Secretaresses › Secretariaat Kindergeneeskunde

Secretariaat Kindergeneeskunde

Op het secretariaat van de polikliniek Kindergeneeskunde werken zes medisch secretaresses. Vijf van hen werken ook de ochtenden als afdelingssecretaresse op de kinderafdeling (B0). De secretaresses zijn:
  • Anjo
  • Susanne
  • Henriëtte
  • Jodien
  • Josien
  • Leonie (tevens doktersassistente)

Bereikbaarheid

Het secretariaat is op werkdagen bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur op telefoonnummer (0314) 32 95 92.

Taken secretariaat

Patiënten en/of de ouders kunnen bij het secretariaat terecht voor het maken van afspraken, aanvragen van recepten en overige vragen. De secretaresses bereiden de spreekuren voor en begeleiden het spreekuur van de kinderartsen.
Na het polibezoek worden door de secretaresses vervolgafspraken, onderzoeken of opnames gepland.
Verder verzorgen secretaresses de administratieve afwikkeling van het spreekuur en de correspondentie. Daarnaast hebben zij ieder nog hun eigen taken ter ondersteuning van de afdeling en de vakgroep.

Doktersassistente

De doktersassistente maakt onder andere ECG’s, doet bloeddrukmetingen, geeft vaccinaties, neemt kweken af en assisteert waar nodig de kinderartsen.

Polikliniek afspraak voor kinderen tot 1½ jaar

Kinderen tot anderhalf jaar worden gewogen en gemeten voordat de kinderarts ze ziet. Daarom vragen we ouders van kinderen jonger dan anderhalf jaar om enkele minuten voor de geplande afspraaktijd aanwezig te zijn.

Uitleg over onderzoeken

Soms is het zinvol dat een kind uitleg krijgt over een bepaald onderzoek dat de kinderarts heeft afgesproken. Er wordt dan door de secretaresse uitgebreid uitleg gegeven over dat onderzoek eventueel met behulp van een fotoboek.Deel deze pagina: