KenniscentrumWie is wieKinderartsen › J. Nooitgedagt-Frons › drs. J. (Judith) Nooitgedagt-Frons

drs. J. (Judith) Nooitgedagt-Frons

Kinderarts

Werkzaam in het Slingeland Ziekenhuis sinds: 2013

Opleiding

Opleiding Geneeskunde:  Rijksuniversiteit Groningen
Artsexamen: 2004
Opleiding tot specialist: Canisius Wilhelmina Ziekenhuis en RadboudUMC, te Nijmegen

Aandachtsgebieden

  • Psychosociale problematiek (huilbaby’s)
  • Kindergastro-enterologie

Even voorstellen

Mijn opleiding tot kinderarts volgde ik in het RadboudUMC in Nijmegen waarbij ik mij verder heb verdiept in de kinderoncologie en kindergastro-enterologie. Hierna heb ik een jaar gewerkt als algemeen kinderarts in het RadboudUMC.  Sinds 2013 heb ik met veel plezier de overstap gemaakt naar het Slingeland Ziekenhuis.

Ik heb gekozen voor de opleiding kindergeneeskunde omdat het zo’n breed en afwisselend vak is. Elke dag ziet er weer anders uit. Soms heb je te maken met een acuut probleem waarbij je direct moet handelen. Andere keren is het echt ‘puzzelen’ om er achter te komen wat er met een kind aan de hand is en hoe je het zo goed mogelijk kunt helpen. Ook de verschillende leeftijden waarmee je te maken krijgt maken het vak afwisselend.  Daarnaast heb je natuurlijk niet alleen te maken met kinderen, maar ook met hun ouders,  contact met beide spreekt mij erg aan.
Een kind hoort zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen, als ziekte dit verstoort zet ik me graag met mijn collega’s in om dit zo goed mogelijk te verhelpen.


Deel deze pagina: