KenniscentrumWie is wieKinderartsen › A. Pijning › drs. J.M. (Arjan) Pijning

drs. J.M. (Arjan) Pijning

Kinderarts

Werkzaam in het Slingeland Ziekenhuis sinds: april 2011
(BIGnr. 19041596301)

Opleiding

Opleiding Geneeskunde: Rijksuniversiteit Groningen
Artsexamen: 1993
Opleiding tot specialist: Vrije Universiteit Brussel (Brussel en Delft)
Opleiding tot Cardex-kinderarts 2012-2014

Aandachtsgebieden

  • ADHD
  • kindercardiologie
  • hemato-oncologie
  • Down-syndroom

Even voorstellen

Al aan het begin van mijn studie (in Groningen) stond het voor mij vast: ik wilde kinderarts worden. Je moet een bepaalde klik hebben met kinderen en er de uitdaging in zien: geen kind is hetzelfde en elke leeftijd vraagt zo zijn eigen benadering. Niet alleen ‘een vak’ maar ook ‘een passie’ wat mij betreft!
Na mijn opleiding tot kinderarts in Brussel heb ik eerst een aantal jaren gewerkt in de Randstad (Vlaardingen-Schiedam). Als geboren en getogen Groninger voelde ik toch meer voor rust, ruimte en natuur. En zo besloten we te verhuizen naar de Achterhoek. Dat is een prima keuze geweest waar we nog steeds geen moment spijt van hebben gehad.
In het Slingeland Ziekenhuis heb ik een plezierige werkplek gevonden met fijne collega’s en een team van verpleegkundigen en ander ondersteunend personeel waar je op kunt bouwen.
Ik kan mijn vak als kinderarts hier naar volle tevredenheid uitoefenen en krijg de ruimte om me extra te verdiepen op bepaalde vlakken. Zo heb ik in 2014 de opleiding tot Cardex-kinderarts afgerond, dat wil zeggen kinderarts met extra expertise op het gebied van hartaandoeningen bij kinderen. Kinderen met hartproblemen kunnen worden verwezen voor onderzoek zoals bijvoorbeeld een echo van het hart. In 2021 is een start gemaakt maakt de multidisciplinaire polikliniek voor kinderen met Down syndroom.
 Deel deze pagina: