KenniscentrumWie is wieKNO-artsen › Dr. M.M.B. Nijs › dr. M.M.B. Nijs

dr. M.M.B. Nijs

KNO-arts


Werkzaam in het Slingeland Ziekenhuis sinds 1993
(BIG 49023046801)

Opleiding:

  • Opleiding geneeskunde aan de Universiteit Maastricht
    Artsexamen in 1984
  • Van 1986 tot 1993 opleiding tot KNO-arts en aanvullende opleiding plastische aangezichtschirurgie in Trier (Duitsland).
  • Promotieonderzoek naar de behandeling van hoofd- halstumoren.
    Titel proefschrift: Alternierende Chemo-Radiotherapie bei lokal fortgeschrittenen Kopf-Halstumoren ,1993, Universiteit Mainz (Duitsland).

Aandachtsgebieden:

  • algemene KNO
  • flapoorcorrecties

Even voorstellen

Ons vak brengt met zich mee dat we dagelijks zowel jonge - als ook oudere patienten zien. De problemen kunnen varieren van hinderlijk ongemak tot ernstige en bedreigende aandoeningen. Het is die variatie in patienten en in de mogelijke oplossingen die mij in mijn dagelijkse werk aanspreekt.
De laatste jaren hebben we veel gedaan om de service voor onze patienten te verbeteren. Een goed voorbeeld hiervan zijn de zogenaamde themapoliklinieken waarover ik dan ook bijzonder enthousiast ben.
Zo zijn er de duizeligheidspoli, het slaapcentrum en de hoorstraat. Met collega's uit andere disciplines werken we hier samen en zijn we helemaal gericht op onze patient en zijn klacht. We hebben hiervoor onze mogelijkheden gebundeld en geconcentreerd Deze samenwerking ervaar ik ook als bijzonder stimulerend. Vooral door samen met collega's uit andere vakgroepen naar dezelfde patient te kijken leer ik mijn blik te verbreden. Verder is het natuurlijk ook veel leuker om zo samen te werken. Op deze manier probeer ik binnen onze maatschap een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de zorg voor onze patienten.Deel deze pagina: