KenniscentrumWie is wieKinderartsen › E. Vermeulen › drs. E.V.M. (Elvira) Vermeulen

drs. E.V.M. (Elvira) Vermeulen

Kinderarts

Werkzaam in het Slingeland Ziekenhuis sinds: 1 februari 2002
(BIG 19024541801)

Opleiding

Opleiding Geneeskunde: Universiteit Gent en Leiden
Artsexamen: 1984
Opleiding tot specialist: Zuiderziekenhuis te Rotterdam; inmiddels onderdeel van het Maasstadziekenhuis.

Aandachtsgebieden:

  • endocrinologie
  • diabetes mellitus
  • obesitas

Even voorstellen

Geboren en opgegroeid in Terneuzen, Zeeuws-Vlaanderen. De studie geneeskunde gestart in Gent (België) en na 3 jaar verder in Leiden. De opleiding tot kinderarts in het Zuiderziekenhuis te Rotterdam gedaan.
Na mijn opleiding heb ik bewust gekozen voor een baan buiten de Randstad. Het werd in eerste instantie het Streekziekenhuis Zevenaar. Ik heb daar 11 jaar met plezier gewerkt. In deze periode heb ik mijn aandachtsgebied endocrinologie ontwikkeld. In 2002 de overstap naar het Slingeland Ziekenhuis omdat ik hier meer mogelijkheden kreeg om mijn aandachtsgebied verder te ontwikkelen en ik heb er geen moment spijt van gehad.
Kinderarts zijn is mijn passie. Elk kind is uniek. Het blijft steeds weer een uitdaging voor mij om het probleem waarmee kind en ouders komen te inventariseren en op te lossen. Een acuut probleem vereist gelijk handelen. Maar op de polikliniek vind ik het belangrijk om tijdens het allereerste bezoek goed contact te krijgen met kind en ouders en dan speelt tijd even minder een rol.Deel deze pagina: