KenniscentrumAfdelingsinformatie › Cliniclowns › CliniClowns

CliniClowns

Kinderen met een ziekte of handicap zijn afhankelijk en kwetsbaar. Doordat de omgeving zich richt op de ziekte of handicap komen zij zo ongewild in een volwassen wereld terecht. CliniClowns vindt dat kinderen onder alle omstandigheden moeten kunnen blijven spelen. Gewoon weer even kind kunnen zijn. Door te spelen kan het kind zich ontwikkelen. Het spel kan helpen zijn situatie te verwerken.

De CliniClowns zijn een keer per week in het Slingeland Ziekenhuis.
En er is ook een website Neuzenroode.nl speciaal voor langdurig zieke en gehandicapte kinderen. Alle activiteiten hebben hetzelfde doel voor ogen: een ziek kind even meenemen naar een andere wereld.
Ook is er een CliniClowns-app waarop je filmpjes en liveshows kan bekijken en kan chatten met één van de Cliniclowns.


Cliniclown Dikkie

Dikkie en Tip


Speelkoffer

Ook op de dagen dat de CliniClowns niet aanwezig zijn, kunnen kinderen toch in een clownswereld terecht. Via de Speelkoffer. In elk laatje van de kindgrote Speelkoffer is iets leuks te vinden. Een spannend evenwichtsspel of een clownsorkest dat speelt wat je wilt. Maar via het beeldscherm - dat reageert op aanraking - kunnen de kinderen nog veel meer doen. Zoals een foto van zichzelf maken, en deze bewerken. Je kunt er ook filmpjes van de clowns bekijken en spelletjes spelen. Ook vind je nieuwtjes in de Krant, informatie over activiteiten van CliniClowns en de virtuele clownswereld Neuzenroode.nl.

© Cliniclowns
Deel deze pagina: