BlogKindergeneeskunde › Royale gift van Kiwanis voor kinderafdeling

Royale gift van Kiwanis voor kinderafdeling

LS, webredactie

Dinsdag, 15 April 2014

Stichting Vrienden van het Slingeland Ziekenhuis ontvangt royale gift van KIWANIS voor de Kinderafdeling

DOETINCHEM - Deze week doneerden de Kiwanisclub Doetinchem-de Graafschap de opbrengst van hun jaarlijkse kerstmarkt aan de Vrienden, bestemd voor de Kinderafdeling. Tijdens de kerstmarkt verkochten de Kiwanis 3000 oliebollen die door kok Arie van het Slingeland Ziekenhuis waren gebakken. De opbrengst van 1800 euro werd besteed aan de aanschaf van een babyswing voor huilbaby’s, een tablet voor de nieuwste behandelkamer én een tablet om de wachttijd op de Spoedeisende hulp voor kinderen te veraangenamen.


Initiatieven

Stichting Vrienden van het Slingeland Ziekenhuis zet zich in om het verblijf van patiënten in het ziekenhuis een beetje comfortabeler te maken. Dankzij de belangeloze medewerking van goede vrienden en de giften van ruimhartige begunstigers heeft de stichting al heel wat mooie projecten gerealiseerd. Deze week krijgen patiënten die binnenkomen via de Spoedeisende Hulp een toilettasje met inhoud; een kam, tandpasta, tandenborstel, zakdoekjes, shampoo, zeep en deodorant. Ook een idee dat is gefinancierd uit de middelen van Stichting Vrienden.
Ideeën hoeven overigens niet altijd binnen de ziekenhuismuren gerealiseerd te worden. Een bezoek aan het Dolfinarium voor chronisch zieken is daarvan een mooi voorbeeld.

Mooie projecten

De Vrienden hebben al veel voor elkaar gekregen. De succesvolle shuttleservice die bezoekers en patiënten van het parkeerterrein naar de ingang brengt en weer terug, wordt veelvuldig gebruikt. Ook de binnentuin is een bekende plek waar patiënten, bezoekers en medewerkers gebruik van kunnen maken. Rondom de vijver is onlangs een hek geplaatst, dankzij een bijdrage van de stichting. Er is een speelwand gerealiseerd die de kinderen wat afleiding biedt op de gipskamer en op de Spoedeisende Hulp. En de Intensive Care Unit kreeg een elektrische bedfiets. Speciaal voor oncologische patiënten zijn er kookworkshops en workshops uiterlijke verzorging. Voor de kinderen en hun ouders is er een kinderboerderij bij de Kinderafdeling.

Idee?

Heeft u een idee om het verblijf van patiënten te veraangenamen of wilt u Vriend worden van Stichting Vrienden? Neem dan contact op met Ria Thomas, secretariaat Stichting Vrienden via telefoon: (0314) 32 94 41 of via het e-mailadres: vrienden@slingeland.nl.


ReageerReageer

Reacties

Uw reactie op Royale gift van Kiwanis voor kinderafdeling

(Let op: de nicknaam die u opgeeft zal zichtbaar zijn.)