BlogKindergeneeskunde › Nu ook 3 goede vragen voor kinderen

Nu ook 3 goede vragen voor kinderen

Redactie Slingeland

Donderdag, 25 Januari 2018

Bron: Patiëntenfederatie Nederland
Voor volwassenen zijn ze er al langer, maar ook kinderen hebben vanaf vandaag hun eigen 3 goede vragen voor bij de dokter. Het zijn: Dit voel ik, wat is het? Wat kunnen we er allemaal aan doen? En: Wat betekent dat voor mij, nu en later?
 Met de vragen kunnen kinderen en hun naasten zich beter voorbereiden op een gesprek met de dokter of een andere zorgprofessional.
De 3 goede vragen voor kinderen zijn een vertaling van de 3 goede vragen voor volwassenen. Daar zijn de vragen: Wat zijn mijn mogelijkheden? Wat zijn de voordelen en nadelen van die mogelijkheden? Wat betekent dit in mijn situatie?

De 3 goede vragen voor kinderen zijn door de Stichting Kind en Ziekenhuis gemaakt naar analogie van de vragen voor volwassenen die door Patiëntenfederatie Nederland zijn ontwikkeld.

Volgens Kind & Ziekenhuis blijkt uit onderzoek dat kinderen zich nauwelijks voorbereiden op een gesprek met de dokter. Vaak weten ze ook niet dat ze vragen mogen stellen. De 3 goede kindervragen moeten daar iets aan veranderen.
FILMPJE


ReageerReageer

Reacties

Uw reactie op Nu ook 3 goede vragen voor kinderen

(Let op: de nicknaam die u opgeeft zal zichtbaar zijn.)