BlogKindergeneeskunde › Franniez sparen voor chronisch zieke kinderen

Franniez sparen voor chronisch zieke kinderen

LS, webredactie

Donderdag, 21 Mei 2015

Na een succesvolle introductie op 12 januari j.l. in het LUMC willen we als eerste streekziekenhuis van Nederland ook in het Slingeland Ziekenhuis beginnen met het spaarsysteem Franniez. Nog voor de zomervakantie gaan we starten met het uitdelen van Franniez aan chronisch zieke kinderen.
Kinderen met een chronische ziekte moeten vaak (gepland en ongepland) naar de dokter, hebben geregeld een onderzoek nodig of worden regelmatig in het ziekenhuis opgenomen. Lang niet altijd is dit leuk voor het kind. Om deze kinderen en hun ouders te helpen heeft mevrouw Franny van het LUMC in Leiden een spaarsysteem bedacht, namelijk de Franniez.

Bouwsteentjes sparen

Elke gebeurtenis (een polibezoek, een prik, een foto, een opname maar bijvoorbeeld ook een goede of een slechte dag), levert het kind een Franny (bouwsteentje) op. Deze kunnen worden geplaatst op hun eigen spiraal. De spiraal krijgt het kind van het ziekenhuis. Hiermee ontstaat er een prachtige spiraal die het verhaal van het kind vertelt en het kind en de ouders hopelijk wat moed en steun geeft. Naast het vullen van de spiraal met Franniez, ontvangt elk kind ook een geheime toegangscode naar een volledig beschermd deel van de website waarop hij of zij een eigen dagboek kan invullen.

Donaties en sponsoracties Kinderfonds Franniez

Dit geweldige kleurrijke systeem werd bedacht en ontwikkeld door Franny Slingerland, verpleegkundige van het LUMC, samen met nog enkele anderen. Het Kinderfonds Franniez is een initiatief dat volledig op giften en donaties draait. Ik nodig u dan ook van harte uit om eens een kijkje te nemen op de website: www.franniez.nl. Niet alleen kunt u daar meer informatie vinden over dit prachtige project, u vindt er ook de mogelijkheid om een donatie te doen.
Mocht u ook een goed idee hebben om een sponsoractie voor de Franniez te organiseren neemt u dan contact op met dit kinderfonds.
Een mooi voorbeeld van een inzamelingsactie was de flasmob voor Kinderfonds Frannys die studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen hebben georganiseerd eind 2014.

ReageerReageer

Reacties

Uw reactie op Franniez sparen voor chronisch zieke kinderen

(Let op: de nicknaam die u opgeeft zal zichtbaar zijn.)