Blog › Blog Kindergeneeskunde

Recente blogberichten

Introductie lachgas-sedatie voor kinderen op SEH en kinderafdeling (Door: Redactie Slingeland)

Dinsdag, 11 Mei 2021 Het Slingeland Ziekenhuis heeft kindvriendelijkheid hoog in het vaandel staan. Een recent genomen stap hierin is de introductie van lachgas-sedatie bij kinderen op de Spoedeisende Hulp (SEH) en de Kinderafdeling. Deze volkomen veilige toepassing van lachgas helpt om de ervaring van kinderen in het ziekenhuis minder beangstigend te maken.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Maatregelen i.v.m. corona (Door: KE, webredacteur)

Donderdag, 19 Maart 2020 Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, nemen wij extra voorzorgsmaatregelen. Dit betekent voor onze afdeling dat wanneer uw kind een afspraak heeft, er maxmiaal 1 begeleider mee mag. Lees voordat u naar het ziekenhuis komt ook de andere maatregelen die gelden in het ziekenhuis. 

Wij hopen op uw begrip en medewerking. 
 


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

VIP-middag op De Vijverberg voor (chronisch) zieke kinderen (Door: LS, webredactie)

Donderdag, 20 Februari 2020 Rode wangen van de opwinding, grote ogen van verbazing en een grijns van oor tot oor. Kortom; blije kindergezichten in stadion De Vijverberg in Doetinchem die woensdagmiddag te gast waren bij Voetbalclub de Graafschap. 


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Wereld Prematurendag 2019 (Door: KE, webredacteur)

Maandag, 18 November 2019 Eén op de tien baby’s wordt te vroeg (prematuur) geboren. Dat zijn jaarlijks meer dan 15.000 te vroeg geboren baby’s in Nederland. Deze baby’s liggen vaak weken- of maandenlang in het ziekenhuis en lopen een groot risico op hersenbloedingen, hart- en longproblemen en infecties. Ieder jaar overlijden er ongeveer 1.000 baby’s aan de gevolgen van hun vroeggeboorte.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Smiley Spoedeisende Hulp (Door: LS, webredactie)

We willen het beste voor onze patiènten

Donderdag, 18 Juli 2019  
Door Stichting Kind en Ziekenhuis door journalist Heleen Schoone

Waarom is het een goed idee om een Smiley voor de spoedeisende hulp aan te vragen? “Het is een mooie gelegenheid om in je werkprocessen te duiken: waar zijn we al goed in en wat kan nog beter”, antwoordt Esther Brinke van het Slingeland Ziekenhuis. Ze is teamleider van de spoedeisende hulp en gipskamer. “We willen het beste voor al onze patiënten, dus ook voor de kinderen.”


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0


 
Archief