Blog › Blog Kindergeneeskunde

Recente blogberichten

Sinds start huilpoli minder opnames huilbaby’s (Door: Lonneke van Onzenoort)

Maandag, 06 Maart 2017 Sinds 2015 zijn we gestart met onze huilpoli.  De huilpoli is bedoeld voor baby’s tot 6 maanden die veel huilen, onrustig zijn en/of voedingsproblemen hebben. Een afspraak op de huilpoli bestaat uit een bezoek aan de kinderarts en de pedagogisch medewerker. 

Eén van de doelen van de huilpoli was het aantal opnames van huilbaby’s in het ziekenhuis te verminderen door goede poliklinische begeleiding. De eerste cijfers laten een mooi resultaat zien; sinds start van de huilpoli is het aantal opnamedagen bij huilbaby’s met 60% afgenomen! 
 
Zie ook: Huilpoli

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Goede voorbeelden-wedstrijd 2016 (Door: webredacteur LS)

de Luchtbrug: online astma kliniek

Maandag, 02 Januari 2017 De afdeling Kindergeneeskunde heeft meegedaan aan de wedstrijd Goede Voorbeelden voor medewerkers binnen het Slingeland Ziekenhuis. 
Binnen het Slingeland Ziekenhuis wordt altijd gekeken naar goede voorbeelden. Een goed voorbeeld is een innovatie of innitiatief met een bewezen en/of erkende meerwaarde dat daadwerkelijk wordt uitgevoerd in de praktijk binnen het ziekenhuis. Deze voorbeelden geven managers handvatten voor het doorvoeren en verspreiden van veranderingen binnen hun eigen afdeling. Het van elkaar leren door het van elkaar te weten!
Jaarlijks wordt er in het laatste kwartaal een wedstrijd Goede Voorbeelden georganiseerd. Het doel van deze wedstrijd is om afdelingen de gelegenheid te geven om hun Goede Voorbeeld te presenteren aan hun collega's.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Achmea Pluscertificaat diabeteszorg kinderen 2016 (Door: webredacteur LS)

Voor tweede jaar op rij toegekend

Donderdag, 22 December 2016
Het Slingeland Ziekenhuis heeft van zorgverzekeraar Achmea het Pluscertificaat voor diabeteszorg voor kinderen 2016 toegekend gekregen. Het Pluscertificaat staat voor kwalitatief goede diabeteszorg voor kinderen. Ook in 2015 kreeg het Slingeland dit certificaat toegekend. 

Slingeland heeft het certificaat ontvangen omdat zij goed scoort op relevante indicatoren voor diabeteszorg voor kinderen.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Kinderarts Van der Kuur vertrekt naar Winterswijk (Door: webredacteur LS)

Maandag, 01 Augustus 2016
Per 1 augustus 2016 zal kinderarts mevrouw E.C. van der Kuur, haar werkzaamheden volledig voortzetten in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix te Winterswijk.
Vanaf 1 april 2012 was ze werkzaam voor zowel het SKB in Winterswijk als het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem.
Wij danken haar voor de inzet voor de baby’s, kinderen en ouders in het Slingeland Ziekenhuis. Haar werkzaamheden worden door haar collega’s overgenomen, in afwachting van vervulling van de vacature.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Afscheid kinderarts Marcel Cuppen 9 december (Door: webredacteur LS)

Maandag, 26 Oktober 2015 Na ruim 31 jaar werkzaam te zijn geweest als kinderarts in het Slingeland Ziekenhuis, gaat dokter Cuppen zijn werkzaamheden vanaf december beëindigen.
Om u in de gelegenheid te stellen afscheid van hem te nemen is er een afscheidsreceptie op 9 december a.s. in het Auditorium van het Slingeland Ziekenhuis. Tijdstip van 14.30-16.30 uur.
U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 6


 
Archief