Blog › Blog Kindergeneeskunde

Recente blogberichten

Neonatologie Nazorgspreekuur draagt zorg voor 4-jarigen over aan jeugdgezondheid GGD-NOG (Door: webredactie)

Donderdag, 17 Januari 2019 Door M. Jacobs, kinderarts
 
Vier jaar geleden is het Slingeland Ziekenhuis samen met Yunio gestart met het Neonatologie Nazorgspreekuur. Te vroeggeboren kinderen en kinderen met een te laag geboortegewicht (voor de zwangerschapsduur) zijn in hun ontwikkeling gevolgd op het Neonatologie Nazorgspreekuur. Tijdens dit spreekuur worden de kinderen gezien door de jeugdarts en jeugdverpleegkundige van Yunio en de kinderarts van het Slingeland Ziekenhuis. Zo hebben we de groei en ontwikkeling van deze kwetsbare groep kinderen goed kunnen volgen en waar nodig extra ondersteunende hulp kunnen opstarten.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Vroeg beginnen met pinda en kippenei voorkomt allergie! (Door: Redactie Slingeland)

Vrijdag, 30 November 2018  
Door Judith Nooitgedagt, Kinderarts
Kinderen met eczeem hebben een verhoogde kans op een voedselallergie. Dit komt omdat deze kinderen via de kapotte huid met piepkleine stukjes pinda of kippenei in aanraking kunnen komen. Als de eiwitten uit pinda of ei via de huid binnen komen denkt het lichaam dat dit een allergeen is. En dan ontstaat een allergische reactie. Als pinda en ei via de normale weg, dus via het maagdarmkanaal binnenkomen, ontstaat die reactie niet.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Cadeautjes voor couveusekinderen op Wereld Prematuren Dag (Door: webredactie)

Dinsdag, 13 November 2018  
Op 17 november komt Sinterklaas aan in ons land. De intocht is dit jaar extra bijzonder voor de 1500 baby’s die rond dat moment op de couveuseafdeling liggen. De start van het Sinterklaasfeest valt dit jaar namelijk samen met Wereld Prematuren Dag, waarop stil wordt gestaan bij vroeggeboren kinderen. Maar liefst één op de tien baby’s wordt in Nederland te vroeg geboren. Deze baby’s liggen soms maanden in het ziekenhuis en krijgen intensieve zorg. Om deze kinderen en hun ouders een hart onder de riem te steken delen vrijwilligers van de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen 1500 goodiebags uit in de ziekenhuizen. 
 


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Aandacht voor pijn en angst bij kinderen (Door: webredactie)

Woensdag, 17 Oktober 2018
Uit: Santiz Magazine Slingeland- oktober 2018
 
‘Even doorbijten.’ Dat was vroeger de insteek als een kind iets pijnlijks of engs moest ondergaan. Daar wordt tegenwoordig anders tegenaan gekeken. Zo ook als een kind een vervelend onderzoek krijgt. Pijn en angst bij kinderen willen we nu zoveel mogelijk voorkomen, om meerdere redenen. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor.
 


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Samen voor borstvoeding (Door: webredactie)

Maandag, 01 Oktober 2018 Week 40 van elk jaar is omgedoopt tot ‘Samen voor Borstvoeding Week’. Ook de borstvoedingswerkgroepen van de Santiz ziekenhuizen besteden extra aandacht aan de jonge moeders op de afdelingen van Vrouw en Kind. De moeders ontvangen in de week van 1 oktober een kleine attentie in de vorm van een borstvoedingsstrikje.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0


 
Archief