Blog › Blog Kindergeneeskunde

Recente blogberichten

Downpoli voor kinderen met Downsyndroom (Door: Redactie Slingeland)

Maandag, 06 September 2021 Uit Slingeland Magazine 2021/2

Het Slingeland Ziekenhuis is begin dit jaar gestart met de Downpoli, een speciale polikliniek voor kinderen met Downsyndroom. Deze kinderen verdienen een eigen aanpak en extra aandacht. Het kind bezoekt op één middag vijf verschillende zorgverleners, die daarna samen de kinderen bespreken.
Kinderfysiotherapeut Mary Broekhuijsen samen met Leah O’Sullivan
“Ik hou van de onbevangenheid van kinderen”, zegt kinderarts Arjan Pijning. “Mede daarom ben ook kinderarts geworden. Kinderen met Downsyndroom hebben die onbevangenheid nog meer. Tegelijk weet ik ook hoe kwetsbaar deze kinderen zijn en dat ze een speciale benadering vragen. Dat kost vaak extra tijd en energie, maar dat heb ik er graag voor over.” Ook kinderfysiotherapeut Mary Broekhuijsen heeft veel feeling met deze kinderen. “Ik werk al jarenlang met kinderen met Downsyndroom. En ik ben blij dat het Slingeland Ziekenhuis met een Downpoli gestart is. Het is fijn, voor hen en hun ouders, dat ze in één middag meerdere zorgverleners kunnen bezoeken. Bovendien kunnen ze daarvoor terecht in het voor hen vertrouwde Slingeland Ziekenhuis, wat bijdraagt aan hun gevoel van veiligheid. Dat is voor kinderen met Downsyndroom extra belangrijk. Want deze kinderen kunnen door angst volledig blokkeren, waardoor de onderzoeken en observaties minder goed gaan of zelfs niet meer lukken.”
 


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Introductie lachgas-sedatie voor kinderen op SEH en kinderafdeling (Door: Redactie Slingeland)

Dinsdag, 11 Mei 2021 Het Slingeland Ziekenhuis heeft kindvriendelijkheid hoog in het vaandel staan. Een recent genomen stap hierin is de introductie van lachgas-sedatie bij kinderen op de Spoedeisende Hulp (SEH) en de Kinderafdeling. Deze volkomen veilige toepassing van lachgas helpt om de ervaring van kinderen in het ziekenhuis minder beangstigend te maken.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Maatregelen i.v.m. corona (Door: KE, webredacteur)

Donderdag, 19 Maart 2020 Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, nemen wij extra voorzorgsmaatregelen. Dit betekent voor onze afdeling dat wanneer uw kind een afspraak heeft, er maxmiaal 1 begeleider mee mag. Lees voordat u naar het ziekenhuis komt ook de andere maatregelen die gelden in het ziekenhuis. 

Wij hopen op uw begrip en medewerking. 
 


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

VIP-middag op De Vijverberg voor (chronisch) zieke kinderen (Door: LS, webredactie)

Donderdag, 20 Februari 2020 Rode wangen van de opwinding, grote ogen van verbazing en een grijns van oor tot oor. Kortom; blije kindergezichten in stadion De Vijverberg in Doetinchem die woensdagmiddag te gast waren bij Voetbalclub de Graafschap. 


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Wereld Prematurendag 2019 (Door: KE, webredacteur)

Maandag, 18 November 2019 Eén op de tien baby’s wordt te vroeg (prematuur) geboren. Dat zijn jaarlijks meer dan 15.000 te vroeg geboren baby’s in Nederland. Deze baby’s liggen vaak weken- of maandenlang in het ziekenhuis en lopen een groot risico op hersenbloedingen, hart- en longproblemen en infecties. Ieder jaar overlijden er ongeveer 1.000 baby’s aan de gevolgen van hun vroeggeboorte.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0


 
Archief