Blog › Blog Kindergeneeskunde

Recente blogberichten

Be√ęindiging SOLK-assessment bij kinderen (Door: LS, webredactie)

Dinsdag, 21 Mei 2019 Sinds 2016 biedt kindergeneeskunde in het Slingeland Ziekenhuis SOLK-assessments voor kinderen. SOLK staat voor Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten. Huisartsen hebben weinig kinderen verwezen voor een SOLK-assessment, waardoor deze verwijsmogelijkheid nu komt te vervallen.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Jonge diabetespati√ęnten: rekenen en vooruit kijken (Door: LS, webredactie)

artikel in De Gelderlander

Woensdag, 30 Januari 2019 Jonge diabetespati√ęnten shoppen suikervrij in Doetinchem: ‚ÄėDonuts, ik wil ook donuts!‚Äô
Het is een opdracht die elk kind als muziek in de oren klinkt: ga de supermarkt in en pak alles wat je lekker vindt. Dan volgt het onvermijdelijke educatieve deel van de middag. Boven in de kantine van de supermarkt gaan de mandjes leeg en draait alles om dat ene woord: koolhydraten. Hoeveel zitten er in een product? In welke vorm? En hoeveel insuline heb je als diabetespati√ęnt nodig om hier op een verantwoorde manier van te eten?
 
 


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Neonatologie Nazorgspreekuur draagt zorg voor 4-jarigen over aan jeugdgezondheid GGD-NOG (Door: LS, webredactie)

Donderdag, 17 Januari 2019 Door M. Jacobs, kinderarts
 
Vier jaar geleden is het Slingeland Ziekenhuis samen met Yunio gestart met het Neonatologie Nazorgspreekuur. Te vroeggeboren kinderen en kinderen met een te laag geboortegewicht (voor de zwangerschapsduur) zijn in hun ontwikkeling gevolgd op het Neonatologie Nazorgspreekuur. Tijdens dit spreekuur worden de kinderen gezien door de jeugdarts en jeugdverpleegkundige van Yunio en de kinderarts van het Slingeland Ziekenhuis. Zo hebben we de groei en ontwikkeling van deze kwetsbare groep kinderen goed kunnen volgen en waar nodig extra ondersteunende hulp kunnen opstarten.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Vroeg beginnen met pinda en kippenei voorkomt allergie! (Door: Redactie Slingeland)

Vrijdag, 30 November 2018  
Door Judith Nooitgedagt, Kinderarts
Kinderen met eczeem hebben een verhoogde kans op een voedselallergie. Dit komt omdat deze kinderen via de kapotte huid met piepkleine stukjes pinda of kippenei in aanraking kunnen komen. Als de eiwitten uit pinda of ei via de huid binnen komen denkt het lichaam dat dit een allergeen is. En dan ontstaat een allergische reactie. Als pinda en ei via de normale weg, dus via het maagdarmkanaal binnenkomen, ontstaat die reactie niet.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Cadeautjes voor couveusekinderen op Wereld Prematuren Dag (Door: LS, webredactie)

Dinsdag, 13 November 2018  
Op 17 november komt Sinterklaas aan in ons land. De intocht is dit jaar extra bijzonder voor de 1500 baby’s die rond dat moment op de couveuseafdeling liggen. De start van het Sinterklaasfeest valt dit jaar namelijk samen met Wereld Prematuren Dag, waarop stil wordt gestaan bij vroeggeboren kinderen. Maar liefst één op de tien baby’s wordt in Nederland te vroeg geboren. Deze baby’s liggen soms maanden in het ziekenhuis en krijgen intensieve zorg. Om deze kinderen en hun ouders een hart onder de riem te steken delen vrijwilligers van de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen 1500 goodiebags uit in de ziekenhuizen. 
 


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0


 
Archief