Blog › Blog Kindergeneeskunde

Recente blogberichten

Nieuwe kinderarts in team (Door: Kirsten Huizing)

Dinsdag, 01 Augustus 2017 Aangezien ik inmiddels als vaste kinderarts kan blijven hier in het Slingeland Ziekenhuis, wil ik me via deze weg graag aan jullie voorstellen, mijn naam is Kirsten Huizing en ik ben hier in het Slingeland op 1 februari begonnen. Inmiddels ben ik goed geland en voel ik me hier helemaal thuis. Voordat ik hier begonnen ben heb ik de nodige omzwervingen gemaakt. 


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Consulten kindercardioloog in Slingeland Ziekenhuis (Door: Arjan Pijning)

Vrijdag, 21 Juli 2017  
In juni van dit jaar is voor het eerst de kindercardioloog van het Amalia Kinderziekenhuis, dokter Udink ten Cate, langs geweest om mee te lopen tijdens het echo spreekuur. De bedoeling is dat hij 4x per jaar consulten komt doen. 


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Sinds start huilpoli minder opnames huilbaby’s (Door: Lonneke van Onzenoort)

Maandag, 06 Maart 2017 Sinds 2015 zijn we gestart met onze huilpoli.  De huilpoli is bedoeld voor baby’s tot 6 maanden die veel huilen, onrustig zijn en/of voedingsproblemen hebben. Een afspraak op de huilpoli bestaat uit een bezoek aan de kinderarts en de pedagogisch medewerker. 

Eén van de doelen van de huilpoli was het aantal opnames van huilbaby’s in het ziekenhuis te verminderen door goede poliklinische begeleiding. De eerste cijfers laten een mooi resultaat zien; sinds start van de huilpoli is het aantal opnamedagen bij huilbaby’s met 60% afgenomen! 
 
Zie ook: Huilpoli

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Goede voorbeelden-wedstrijd 2016 (Door: webredacteur LS)

de Luchtbrug: online astma kliniek

Maandag, 02 Januari 2017 De afdeling Kindergeneeskunde heeft meegedaan aan de wedstrijd Goede Voorbeelden voor medewerkers binnen het Slingeland Ziekenhuis. 
Binnen het Slingeland Ziekenhuis wordt altijd gekeken naar goede voorbeelden. Een goed voorbeeld is een innovatie of innitiatief met een bewezen en/of erkende meerwaarde dat daadwerkelijk wordt uitgevoerd in de praktijk binnen het ziekenhuis. Deze voorbeelden geven managers handvatten voor het doorvoeren en verspreiden van veranderingen binnen hun eigen afdeling. Het van elkaar leren door het van elkaar te weten!
Jaarlijks wordt er in het laatste kwartaal een wedstrijd Goede Voorbeelden georganiseerd. Het doel van deze wedstrijd is om afdelingen de gelegenheid te geven om hun Goede Voorbeeld te presenteren aan hun collega's.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Achmea Pluscertificaat diabeteszorg kinderen 2016 (Door: webredacteur LS)

Voor tweede jaar op rij toegekend

Donderdag, 22 December 2016
Het Slingeland Ziekenhuis heeft van zorgverzekeraar Achmea het Pluscertificaat voor diabeteszorg voor kinderen 2016 toegekend gekregen. Het Pluscertificaat staat voor kwalitatief goede diabeteszorg voor kinderen. Ook in 2015 kreeg het Slingeland dit certificaat toegekend. 

Slingeland heeft het certificaat ontvangen omdat zij goed scoort op relevante indicatoren voor diabeteszorg voor kinderen.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0


 
Archief