Blog › Blog Kindergeneeskunde

Recente blogberichten

Cadeautjes voor couveusekinderen op Wereld Prematuren Dag (Door: webredactie)

Dinsdag, 13 November 2018  
Op 17 november komt Sinterklaas aan in ons land. De intocht is dit jaar extra bijzonder voor de 1500 baby’s die rond dat moment op de couveuseafdeling liggen. De start van het Sinterklaasfeest valt dit jaar namelijk samen met Wereld Prematuren Dag, waarop stil wordt gestaan bij vroeggeboren kinderen. Maar liefst één op de tien baby’s wordt in Nederland te vroeg geboren. Deze baby’s liggen soms maanden in het ziekenhuis en krijgen intensieve zorg. Om deze kinderen en hun ouders een hart onder de riem te steken delen vrijwilligers van de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen 1500 goodiebags uit in de ziekenhuizen. 
 


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Aandacht voor pijn en angst bij kinderen (Door: webredactie)

Woensdag, 17 Oktober 2018
Uit: Santiz Magazine Slingeland- oktober 2018
 
‘Even doorbijten.’ Dat was vroeger de insteek als een kind iets pijnlijks of engs moest ondergaan. Daar wordt tegenwoordig anders tegenaan gekeken. Zo ook als een kind een vervelend onderzoek krijgt. Pijn en angst bij kinderen willen we nu zoveel mogelijk voorkomen, om meerdere redenen. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor.
 


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Samen voor borstvoeding (Door: webredactie)

Maandag, 01 Oktober 2018 Week 40 van elk jaar is omgedoopt tot ‘Samen voor Borstvoeding Week’. Ook de borstvoedingswerkgroepen van de Santiz ziekenhuizen besteden extra aandacht aan de jonge moeders op de afdelingen van Vrouw en Kind. De moeders ontvangen in de week van 1 oktober een kleine attentie in de vorm van een borstvoedingsstrikje.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Kinderarts Judith Nooitgedagt tijdelijk ook werkzaam in Kinderallergie Centrum (Door: JB, webredacteur)

Dinsdag, 18 September 2018 Om ook onze patiëntjes in het Slingeland Ziekenhuis te kunnen helpen volgens de laatste inzichten was er al een goede samenwerking met het Kinderallergie Centrum in het Deventer Ziekenhuis. Sinds kort is onze kinderarts Judith er tijdelijk ook werkzaam.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Met een mini-auto naar de operatiekamer (Door: webredactie)

Dinsdag, 06 Maart 2018
 
Een operatie ondergaan is voor veel kinderen erg spannend, de weg naar de operatiekamer is dat al helemaal. Het moment waarop patiëntjes in hun ziekenhuisbed naar de operatie-kamer worden gereden, kan angst en stress veroorzaken. Niet alleen bij de kinderen, ook bij de ouders. Sinds kort kunnen kinderen tot dertig kilo met een elektrische auto naar de operatiekamer rijden. Het Slingeland Ziekenhuis is daarmee het eerste ziekenhuis in Gelderland.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0


 
Archief